2024. május 3. péntek

Nagyszínpadi programok

16.00 Imaginar Band

A zenekar 2022 októberében alakult főleg tó környéki amatőr zenész tagokból. Korábban mindenki játszott már többféle csapatban, de úgy tűnik, hogy a jelenlegi felállással találták meg azt a zenei irányzatot, amit mindannyian szeretnek és mindig is szeretettek volna játszani.

Tisztelegnek a 70-es, 80-as és esetenként a 90-es évek NAGY előadói előtt. Az a céljuk, hogy ezeket a zenéket, amiket ők magunkénak éreznek, a közönség is megszeresse és örömmel hallgassa. Folyamatosan bővülő repertoárjukat eszerint alakítják a jövőben is. Jelenlegi műsoruk gerincét Pink Floyd, Dire Straits, Eric Clapton, Jimi Hendrix és más híres előadók dalai alkotják.

17.00 The Jex koncert

 The Jex egy 1 éve fennálló székesfehérvári zenekar. Mind a négy tag kiskorú. A 2000-es évek végén született gyerkőcök nagyon is a régi kor zenéit idézik elő. Megjelenésükkel és hangzásvilágukkal árasztják magukból a rock and roll életérzést, modern stílusokkal keverve.

18.00   RockPort Band koncert

20.00   Gájer Bálint nagyzenekari koncertje

Gájer Bálint, a TV2 The Voice tehetségkutatójának „ezüstérmese” különleges sármos énekhangjával a legjobb mai magyar swing’n’pop énekes, a swing hercege. Az elhangzó dalok egytől egyig ismertek a nagyközönség előtt, így a kellemes hangulat garantált, a táncolni vágyókat pedig a swing, a latin és a rock’n’rol pezsdítő ritmusai varázsolják el.

22.00   Best of the Beatles. The Bits Beatles Emlékzenekar koncert

Ki ne ismerné a Beatlest? A The Bits 2013-as megalakulása óta világ szinten jegyzett zenekar lett, amely klasszikus, 4 tagú felállásban állítja színpadra a Beatles legjobb dalait és olyan dalritkaságokat is, amiket a Beatles soha nem játszott élőben.

2022-ben a világ legjobb Beatles emlékzenekarival együtt, közös videóban köszöntötték Paul McCartney-t 80. születésnapja alkalmából, így bekerülhettek a világ 8 legjobb Beatles emlékzenekara közé. Országos adásban, a Petőfi Akusztik színpadán játszhatták el Beatles Unplugged műsorukat.

Immár háromszor jártak Liverpoolban a világ legnagyobb Beatles fesztiválján az International Beatle Week-en, ahol legutóbb az angol szervezők „kategóriája legjobb előadója” címmel tüntettek ki a zenekart. A német Höfner gitárgyár (Paul McCartney legendás, hegedűalakú basszusgitárjának gyártója) megtisztelő Höfner Artist kitüntetését és szakmai támogatását egyedüliként élvezhetik a Közép-Európai régióban.

KISSZÍNPAD (AGÁRDEN)

20.00  h RockOn koncert

Tóparton

Vidámpark – az élmények birodalma a Velencei-tó partján

Velencei-tavi Galéria

17.00 Ősalakra. Horváth Levente erdélyi festőművész kiállításának megnyitó ünnepsége. Közreműködik Orbán Dénes (szaxofon).

1977-ben születtem Gyergyószentmiklóson, a csíkszeredai Nagy István Zene- és
Képzőművészeti Líceumban érettségiztem, majd a MKE festő szakán végeztem Gaál József tanítványaként.
Néhány éve egy festmény sorozattal foglalkozom amelynek a Csűrmemória címet adtam.
Az erdélyi falvak régi gazdasági épületei (a falusi földműves ember csűrje) tájrendező
elemek uralják a teret. Nincs két egyforma csűrépület, nüanszaiban a gazda leleményességéhez , igényeihez, belső világához igazodik. A hajdani élettér, a funkciójukat vesztő terek pusztulása azt az érzést hagyja maga után, hogy ezek a szemünk láttára úsznak át az emlékezés dimenziójába.
Képeim nagyobbrészt két erdélyi tájegységhez kötődnek: Gyergyóalfalu (gyergyói
medence) és a kalotaszegi Zsobok – szűkebb pátriám és a jelenlegi életterem.