2024. május 4. szombat

Nagyszínpad

10:00 Ágacska. Aranyszamár Bábszínház előadása

A mutatványos bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak a szokott rendben, majd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert, aki tudomásuk szerint, ki tudja őket gyógyítani bajukból. Útjuk során igaz barátságot kötnek, s a történet végére nemcsak a kis állatok, de a nézők, s a játszók is igazi boldogságra lelnek.

Csukás István meséjét bábszínpadra alkalmazza: Szántó Viktória. Zeneszerző: Bakos Árpád. Tervező: Bodnár Enikő. Rendező: Érsek-Csanádi Gyöngyi. Szereplők: Baranyai Anita, Tóth Mátyás

11:00   MissCsipop dance junior – Csípő Petra és tanítványai

11.20   MissCsipop dance senior – Csípő Petra és tanítványai

12.40 Gold Dance Company (vez. Forró Barbara) disco és showtánc. A mini csoport (3-6 év) és a gyerek csoport (7-12 év) bemutatója 

12.00   Iglice népdalkör, Dinnyés

12.15   Bodorka néptánccsoport, Agárd

12:30   Tulipános táncműhely, Velencei-tó

Az Így tedd rá! – Tulipános Táncműhely ebben a formájában 2022
szeptemberétől működik jelenleg Velencén, Gárdonyban, Sukorón, Vereben és Budapesten összesen 7 csoportban.  2.5 évestől 4. osztályos korig járnak gyerekek a foglalkozásokra. Foglalkozásainkon a gyermekek nem koreográfiákat tanulnak, hanem játékosan ismerkednek a népi játékok, néphagyományok és néptánc világával. Foglalkozásaink az Így tedd rá módszertanra épülnek melynek megálmodója Dr. Balatoni Katalin. Az “Így tedd rá!” egyet jelent a hagyományos értékekkel és a legkorszerűbb pedagógiai elvekkel. A játékban, táncban, dalban gazdag mindennapokért! Oktatók: Nánási Zsófia és Balasa Marcell

13.00   Húzzad Csak Kivilágos Virradatig – Buch Tibor (ének), Horváth Emi (hegedű) és Horváth Péter(zongora) operettműsora

Buch Tibor színész, énekes a Színház-és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, Szinetár Miklós osztályában 1997-ben végzett. Játszott többek között az Operettszínházban, a József Attila Színházban, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, de televíziós sorozatokból (Magánnyomozók, Jóban Rosszban) is ismerhetjük őt. A fehérvári évek alatt a közönség kedvence lett, több nagy sikerű darabban játszott a színházban. Az agárdi fesztivál visszatérő vendége, hiszen a közönség mindig kéri, várja a fellépését társaival Horváth Elemér Emivel és Horváth Péterrel.

14.30   70 éves a rock and roll! A Boka Boogie Band koncertje

Fergeteges hangulat, hamisítatlan élőzenés rock and roll show műsor, a zene és a tánc csodálatos találkozása!

16.00   Most élsz – legendás slágerek Kuna Vali és testvérei előadásában

A 9 fős ÉLŐ koncerten a rádiók legkedveltebb slágerei lesznek hallhatóak! A koncert egyik énekesnője: Emma (Kuna Kata) a MintaApákból. A Kuna testvérek a koncerten visszarepítik a hallgatóságot az elmúlt évtizedek meghatározó világslágerein keresztül a popzene legendás korszakába, olyan előadókon keresztül, mint például Máté Péter, Tina Turner, Piramis, Kovács Kati, Gloria Estefan… A zenészek (a 4 alapítótag – Kuna testvérek) 30 éve játszanak együtt. Az elmúlt 10 évben közel 1000 koncertjük volt országszerte és Európában. Fonogram jelölés 2005 – Év felfedezettje. Prima-díj 2005.DAL 2018 döntős – küzdelem az Eurovíziós Dalfesztiválra való kijutásért

18:00 Soul & Funky. Horváth Márk group feat Singh Viki

20.00   Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival

A Zenevonat Szuperkoncert sok éve járja az országot az LGT legnagyobb slágereivel. Az Abrakazabra zenekar által létrehozott produkcióban az LGT 3 legendája,Somló Tamás,Karácsony János és Solti János játszott főszerepet.

A koncert a zenekar klasszikussá vált dalait – Ő még csak 14, Nem adom fel, Zenevonat, Álomarcú lány, A dal a miénk, Miénk ez a cirkusz, Mindenki – immár két eredeti LGT-tag, Karácsony János és Solti János közreműködésével dolgozza fel.

A koncerteken a legendás LGT tagjai mellett két másik, a hazai élvonalhoz tartozó zenész kap helyet: Szirota Jennifer és Heincz Gábor Biga. Szirota Jennifer az LGT tagjai által női előadóknak írt dalokat tolmácsolja, többek között a Játssz még, a Hello vagy a Szólj rám, ha hangosan énekelek című számokat. Heincz Gábor Bigának gyerekkora óta kedvence az ikonikus zenekar, egy televíziós műsor kedvéért pedig egyszer áthangszerelt néhány LGT-dalt. Az LGT zenészeinek annyira megtetszett az ő verziója, hogy azóta is ebben a hangszerelésben szólalnak meg a dalok a Zenevonat Szuperkoncerteken.

A zenekari kíséretet az Abrakazabra Zenekar látja el, akik Magyarország legnagyobb pop- és rocksztárjaival és számos ma népszerű előadóval dolgoznak együtt folyamatosan.

22:30 Utcabál éjfélig a Discover Band-del

A DISCOVER Band 2016 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy a hetvenes évek diszkó slágereivel megidézzék ezt a zeneileg rendkívül sokszínű időszakot. Törekednek erre kinézetben és hangzásban egyaránt. Műsorukban szerepelnek a legismertebb ABBA, Boney M, Eruption, Ottawan, Gloria Gaynor és Donna Summer dalok.

KISSZÍNPAD (AGÁRDEN)

20.00 Időutazók rock band koncert

Fesztiválközpont, Szarvas szobornál

10.00-18.00 Családi játékliget a Berebe Játéktérrel és az Aranyszamár bábszínház Szamárlétra projektjével:

Berebe Játéktér: ZokniFagyizó, horgászós raklaptutaj, pelenkázós babáknak szóló játszósátor, Retextiles- táblásjátékok várnak a ligetben minden kicsi és nagy fesztiválozót fotóponttal, babzsákpihenővel, babás pelenkázóval.

Szamárlétra Projekt– szabadtéri vásári kunszt –  mozgalmas szabadtéri játék, mutatványossal, hinta szamarakkal sok-sok nevetéssel. Ezen a placcon még sok minden megtörténhet, nézzünk arra többször!

A családi játékligetben ott lesz a Gárdonyi hordozó klub is beszélgetős alkalmakkal, hordozás tanácsadással, próba lehetőséggel baba-mama barát környezetben.

16.00 h Irodalmi időutazás a régi világba – Békési Erikával, A mama köténye c. gyermekkönyv szerzőjével, 10.00-18.00 h-ig könyvvásár és dedikálás. Vendég: Czéczei János

10.00-18.00 Népművészeti forgatag az M-ART-tal!

Ezeken a napokon a népművészet különféle ágaiba nyerhetnek bepillantást a látogatók, s a különféle programokon keresztül többféle módon irányítjuk a figyelmet erre a területre.

Mesterségkóstoló

Több népművészeti egyesület részvételével a workshopok során az érdeklődők magunk is kipróbálhatják ügyességüket, alkothatnak szakavatott mesterek, segítők irányításával. 

Tárgysimogató – régi korok edényeinek, eszközeinek kézbe vehető tárlata (M-ART)

Ezen a különleges tárlaton kézbe lehetett venni pl. szőtteseket, kannákat, tálakat, különféle konyhai eszközöket, melyeket ma már csak múzeumokban, tájházakban láthatunk. Szeretnénk interaktív módon megismertetni a fiatalabb generációt ezekkel a tárgyi emlékekkel.

Hangszersimogó és bemutató (Varró János)

Az előadó minden hangszert az ismertetése után meg is szólaltat.. A bemutató során kézbe lehet venni, kipróbálni a különféle népi hangszereket. Itt is fő cél volt, hogy aktív részvétellel ismerjék meg a különféle hangszereket, s a látogatók kedvet kapjanak a zenetanuláshoz.

MintaKINCStár játéksziget (Sevella Zsuzsanna és a M-ART)

Ezen a programon különféle fejlesztő játékokon keresztülismerhetik meg magyar motívumkincset a résztvevők. Találkozhatnak többek közt hímzés, fafaragás, mézeskalács ütőfa mintákkal. Játszhatnak különféle nehézségű memória játékokkal, beillesztős – elrejtős feladatokkal, megoldhattak különféle rajtvényeket, kirakózhattak.

„Ruhapróba” – (Szilvási-Grund Helga, Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület)

A „Ruhapróba” során a résztvevő családok belebújhatnak különféle viseletekbe, s így visszacsöppenhettek a múltba. Cél bemutatni a különféle tájegységek különböző ruhadarabjait, a rájuk jellemző díszítési módokkal együtt.

Örömzene – Barátok Zenekar és Varró János

10.00 Autóbusz Nagy-Kul-Túra a Velencei-tó körül

Helyszínek: Gárdonyi Géza Emlékház, Vörösmarty Emlékház, Halász kastély, Katonai Emlékpark Pákozd, Nemzeti Emlékhely, Dinnyési Várpark és skanzen, Fesztiválközpont

A Posta mögötti parkolóból indul. Autóbuszos kirándulás keretében a Velencei-tó környéke legjelentősebb látnivalóinak megtekintése. Felszállójegyek az információs pultban kaphatók a busz férőhelyeinek megfelelő számban. Ára: 1500 Ft/fő áron (tartalmazza az utazást, idegenvezetést, belépést a meglátogatott helyekre). Regisztráció: halvadfeszt@gmail.com

10.00-12.00 Helytörténeti séta a fesztiválközpontból a Gárdonyi Géza sétányon az Agárdi Pálinkafőzdéig az GÉM-mel – Indul: Szarvas szobortól, fesztiválközpontból

Agárd nyaralói, az Agárdi Fürdőegylet tevékenysége , a Nádasdy obeliszk – Agárd és a Nádasdyak , Agárd zöldfelületi értékei: platánok, hársak, fasorok egykor és ma. Dékány András-fotókiállítás a Kaptár aulájában. Frissítő az Agárdi Pálinkafőzdében

Agárdi Pálinkafőzde (Agárd, Sreiner tanya)

08.00-12.00 Agárdi Almárium Bisztró termelői piac és kulturpark
10.00-13.00 Jazz-terasz Horváth Márk (gitár), Jász Andris (szaxofon) Koós-Hutás
Áron (trombita)
11.00-12.00  Kacagó Bábszínház bemutatja: Piroska és a motoros farkas c. előadását.
11.00 Bevezetés a pálinkafőzés rejtelmeibe – főzdelátogatás 
14.00 Bevezetés a pálinkafőzés rejtelmeibe – főzdelátogatás
12.00-15.00 Exkluzív gasztrokínálat: Őzpörkölt, galuska, savanyított zöldspárga.

Velencei-tavi Galéria

10.00-18.00 Ősalakra. Horváth Levente erdélyi festőművész kiállítása.

Tóparton

Vidámpark – az élmények birodalma a Velencei-tó partján