2024. május 5. vasárnap

Nagyszínpad

10:00 Az Iszkiri zenekar gyermekkoncertje

Az ISZKIRI egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban. 2011 tavaszán döntöttek úgy, hogy civil foglalkozásukat és legfontosabb hobbijukat összekötik.

Így alakult meg az ISZKIRI gyerekzenekar, amelynek repertoárját könnyedén válogatták össze, hiszen külön-külön számtalanszor játszottak már gyermekközönség előtt. A zenekar saját dalok tekintetében igen termékeny. Eddig négy lemezük jelent meg, jelenleg ötödik lemezük anyagát készítik. Emellett rengeteget koncerteznek is, Magyarországon és a határokon túl egyaránt.

11:00 Krav maga – önvédelmi sport mindenkinek – bemutató

11.20   A Laguna Táncklub bemutatója

A standard és latin-amerikai táncok oktatásával foglalkozó Laguna Kulturális és TáncSport Egyesület 29 éve működik Székesfehérváron.
Tanfolyamaikon a táncolni vágyók megismerhetik többek között a keringő, a tangó, a samba, a cha-cha-cha és a rock and roll alaplépéseit. A társastánc oktatása mellett edzési és versenyzési lehetőséget biztosítanak a versenytánc iránt érdeklődő fiataloknak. Versenyző párosaik sikeresen szerepelnek területi és országos
bajnokságokon. Az egyesület minden évben rendez egy kiemelt szintű ranglista táncversenyt. Szeptemberben várják az új jelentkezőket gyermek és ifjúsági versenytánc előkészítő csoportjukba. Rendszeresen szerveznek tánciskolát felnőttek részére is. Az egyesület vezetői: Szilnerné Györe Judit és Szilner Tibor „Prima-díj”-as táncpedagógus. Honlap: www.lagunatanc.hu

12:00  „Guitar Singers” Ignácz Attila & Szabó Bill Béla

„Több, mint 30 éve énekelünk már együtt. Musical-ek az Effect Színházzal, klasszikus kórusművek az Alborada-val, könnyűzene az Óriások és Törpékkel és híres jazz standardek a Moon Rivers Acoustic-kal. Most azonban megtaláltuk saját hangunkat. 2 gitár, 2 hang, lehetőleg a legnagyobb harmóniában… Magyar Dalok sajátos verzióban. Ugyanis 50 éves kor felett már játszhatunk azt, amit akarunk és úgy, ahogy akarjuk….nem igaz?” – Béla és Attila

13:00 Benson Madame zenekar

A zenekar felállása leginkább az úgynevezett bluegrass zenei irányzatot képviseli, de stílusa a blues és country zenén túl mutat

14:30 Mr G Blues Band

A Mr. G frontembere,basszusgitárosa,énekese Kiss G László aki egyben a zenekar saját dalainak zeneszerzője is.A zenekar gitárosa Dobai István.Dobai és Kiss G a Kodolányi Főiskola jazz-előadóművész szakán diplomáztak és 2005 óta számos rangos magyar és nemzetközi jazz fesztivál fellépői saját produkciók és ismert előadók ( Muck Ferenc,Gájer Bálint,Mohai Győző,Mohai Tamás Band..) formációiban.A Mr.G zongoristája,billentyűse Szentesi Csaba,ő a siófoki Popdealers zenekar repülőjéből ugrott ki saját készítésű ejtőernyőjével és landolt a Mr.G zenei talaján.A csapat soraiban dobos-változás történt 2021-ben, az új dobos.,Szekeres István a Kelemen Angelika Zenekarból érkezett, valamint állandó énekesként csatlakozott a formációhoz Behán Eszter, így vált a csapat öttagúvá. A Mr.G BluesBand 2021 óta így ebben a felállásban létezik. ( gL )

16:00  Húristen – gitárpárbaj

Négy felsőpolcos gitáros, no meg a  dobmegabasszus. Mohai Tamás (Boom-Boom), Nagy Ádám (Roy és Ádám), Pulius Tibor (Supernem), Lukács Péter – Peta (Bikini), Kiss G. László bass, Csányi Zoltán dob. És a rock hullámai cunamivá nőnek.

17.00   Band of Streets

A zenekar 2011 óta létezik, és az a célja, hogy bemutassa és megszerettesse az emberekkel az amerikai stílusú rezes utcazenélést. Tagok: Nagy Bagi Péter, Szőnyi Gábor – trombita, Solymosi Péter – trombita, Fűzy Máté – mellophone, Barkóczi László – harsona, Dömösi Tamás – alt szaxofon, Tari Gergely – tenor szaxofon, Matics Zoltán – tuba, Rózsafi Gergely – pergődob, Dömény Balázs – dob

18:00-19.30    Charlie nagykoncert

Horváth Charlie énekes, könnyűzenész, trombitás. A rock, a jazz, a blues, a soul és a funk jellegzetes hangú előadóművésze. Nagyzenekari koncertjével zárjuk az idei Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált.

Fesztiválközpont, Szarvas szobornál

10.00-18.00 Családi játékliget a Berebe Játéktérrel és az Aranyszamár bábszínház Pom Pom Tematikus Játékterével:

Berebe Játéktér: ZokniFagyizó, horgászós raklaptutaj, pelenkázós babáknak szóló játszósátor, Retextiles- táblásjátékok várnak a ligetben minden kicsi és nagy fesztiválozót fotóponttal, babzsákpihenővel, babás pelenkázóval.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pom-Pom Játéktér A játéktérben Pom Pom meséiből ismert bábfigurák kelnek életre,  s a játékokon keresztül mesélik el történeteiket Játékmester vezetésével ( a programban ügyességi, kreatív, koncentrációs játékok találhatók). 3 éves kortól. Ezen a placcon még sok minden megtörténhet, nézzünk arra többször!

A családi játékligetben ott lesz a Gárdonyi hordozó klub is beszélgetős alkalmakkal, hordozás tanácsadással, próba lehetőséggel baba-mama barát környezetben.

16.00 h Irodalmi időutazás a régi világba – Békési Erikával, A mama köténye c. gyermekkönyv szerzőjével, 10.00-18.00 h-ig könyvvásár és dedikálás

14.00-18.00 Freestyle Zelei Endrével (Pannafoci világbajnok, Európa-bajnoki 3. helyezett, 13x-os magyar bajnok, showman) a Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesület és a KultFészek Produkció jóvoltából –  a Páraszökőkút mögött

A showban látható: Labdazsonglőrködés, Groundmoves (cselkombináció) show és panna foci (kötény) show. Szervezők: Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesület / KultFészek Produkció

Velencei-tavi Galéria

10.00-18.00 Ősalakra. Horváth Levente erdélyi festőművész kiállítása.

Szeretettel meghívjuk 2024. május 3-án, a XVI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor és Pálinkafesztivál nyitó kulturális eseményeként megvalósuló kiállítás-megnyitó ünnepségre, a Velencei-tavi Galériába (Agárd, Sigray u. 1.).
A 17 órakor kezdődő eseményen Horváth Levente képzőművész Ősalakra c. tárlatát nyitjuk meg. Közreműködik Orbán Dénes (szaxofon).
 
HORVÁTH LEVENTÉRŐL:
„1977-ben születtem Gyergyószentmiklóson, a csíkszeredai Nagy István Zene- és Képzőművészeti Líceumban érettségiztem, majd a MKE festő szakán végeztem Gaál József tanítványaként.
Néhány éve egy festmény sorozattal foglalkozom amelynek a Csűrmemória címet adtam.
Az erdélyi falvak régi gazdasági épületei (a falusi földműves ember csűrje) tájrendező elemek uralják a teret. Nincs két egyforma csűrépület, nüanszaiban a gazda leleményességéhez , igényeihez, belső világához igazodik. A hajdani élettér, a funkciójukat vesztő terek pusztulása azt az érzést hagyja maga után, hogy ezek a szemünk láttára úsznak át az emlékezés dimenziójába.
Képeim nagyobbrészt két erdélyi tájegységhez kötődnek: Gyergyóalfalu (gyergyói medence) és a kalotaszegi Zsobok – szűkebb pátriám és a jelenlegi életterem.”

Tóparton

Vidámpark – az élmények birodalma a Velencei-tó partján

9.00-12.00 Gyermek-horgászverseny a MOHOSZ Velencei-tavi kirendeltségének és Tóth István polgármesternek szervezésében

A horgászverseny a 16. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál keretében kerül sor az agárdi tóparton, a Popstrand mellett kialakított kis szigeten, a part felé néző oldalon (a vasúti átjáróval és a volt Nádas étteremmel egy vonalban). Akinek már van horgászfelszerelése, azzal tud horgászni, de akinek még nem lenne, az se csüggedjen, mert tudunk kölcsönadni. A horgászathoz szükséges etetőanyagot és csalit ugyancsak biztosítunk az előzetesen jelentkezőknek. A versenyre a 15 évnél fiatalabb gyermekhorgászok jelentkezését tudjuk fogadni e-mailben a mohoszkirendeltseg@gmail.com címre küldve. Előzetes jelentkezési határidő: 2024. április 29. Helyszíni nevezésre a szabad helyek függvényében lesz lehetőség. A részvétel ingyenes. A levélben a részvételi szándék mellett a nevező nevét, születési idejét, és ha van, akkor a horgászregisztrációs azonosító számát kell elküldeni, valamint megadni azt, hogy van-e érvényes állami horgászjegye, illetve a Velencei-tóra érvényes területi jegye. Azt is meg kell írni, hogy saját vagy kölcsön felszereléssel szeretne horgászni. A versenyen egy darab úszós horgászfelszereléssel szabad horgászni.

A verseny programja:

8.00-tól  Regisztráció, 8.40 – 9.00  Felkészülés a versenyre. Horgász készségek szerelése, ereszték beállításánál, illetve a verseny indításáig csali nem lehet még a horgon! 9.00  Horgászverseny indítása. 11.00 Horgászverseny vége, mérlegelés.Horgászat befejezése, készséget ki kell venni a vízből! Mérlegelés: A fogott zsákmányt csak a mérlegelők odaérkezésekor kell a vízből kivenni. 11.30  Eredményhirdetés

Dékány András emléktúra és irodalmi odúkereső játék Dr. Csiák Gyula íróval, Dékány-kutatóval

9.30 perctől gyülekező.

10.00 Indulás az agárdi Admiral Étterem parkolójából (kerékpárral vagy gyalogosan). Útvonal: Dékány sétány – Agárdi Parkerdő – Madárdal tanösvény – Chernel István Madárvárta – Dinnyés, Dinnyési Fertő bejárat, Rózsa u. gólyafészek. A táv körülbelül négy kilométer, nagyobb gyermekek számára is könnyen teljesíthető.

A vezetett túrán megismerkedünk Dékány Andrással, tevékenységével, ifjúsági regényei helyszíneivel, főszereplőivel, madarakkal, fákkal, a természeti környezettel. Az író már a harmincas években második otthonául választotta Agárdot, nyaralót épített. Tevékeny részt vállalt a tó életében, a Madárvárta felépítésében, a vitorlás élet felvirágoztatásában.

Gps-koordináták alapján megkeressük azokat a madárodúkat, melyeken szerzők neveit és a művek címeit láthatjuk, a menetlevélen ezeket rögzítjük. Útitársunk lesz Fenyvesi László a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa, környezeti nevelő, akivel, ha az odúkban találunk kismadarakat, gyűrűzni is fogunk.

A túra végén, a Rózsa utcában a sikeresen megtalált odúkat számba vesszük, mindenki oklevelet kap és 12 fő könyvjutalomban részesül.

Kiemelt gasztro-kiállítók:

Agárdi Pálinkafőzde, Agárdi Almárium, Csóbor Pincészet, Nagy Gábor Családi Pincészet, Dancsó pincészet, Köllő pincészet , Csalló Pálinka, Csordás Nagy Pince, Deák Bárdos Pince, Főzdebusz, Grillkirály Kft.